Korte geschiedenis Masutatsu Oyama

Sosei Masutatsu Oyama, de grondlegger van het Kyokushin karate
De in 1926 in Korea geboren stichter van onze stijl was al op 9-jarige leeftijd een beoefenaar van het Chinese Kempo en ging op zijn 12e naar Japan om zich het Judo eigen te maken. Hij kwam terecht bij de grondlegger van het Japanse karate, Gichin Funakoshi en onder diens leiding bekwaamde hij zich tot de 4e dan.
Mas. Oyama was toen 24 jaar en na het winnen van de Japanse karate kampioenschappen in 1947 besloot hij zijn leven te wijden aan het verspreiden van de kunst en kennis van het karate. Hij trok zich terug in de bergen, leefde in tempels en spendeerde veel tijd aan trainen en mediteren.
In 1951 startte hij zijn eigen school (Dojo). Daarop reisde hij de wereld rond om demonstraties te geven en overal werden er Kyokushin scholen geopend.
Thans zijn er Kyokushin takken in meer dan 125 landen ter wereld
 
Sosai mas. Oyama overleed in 1994 ...................

Nieuwe reacties

17.11 | 11:34

Klein vraagje werkt Clive Emanuelson in Zoetermeer zoja hij was vroeger mentor van onc clauslaan en wil contact met hem ik moet iets weten wat belangrijk is.

31.01 | 12:26

Zoetermeer Pas is voor ons geen probleem.

30.01 | 21:39

Mag ik vragen of hier ook gebruik kan worden gemaakt van de zoetermeeras?Mijn zoontje van 8 heeft een les gevolgd op school en was erg onder de indruk
Mvg